Satu nukketeatterilaukuista Kangaslammi

Satu Nukketeatterilaukusta

Satutuokio Kangaslammin Ryhmäperhepäivähoitokoti Peipon Pesässä ke 14.9.2016 klo 9.00 – 9.45

Nukketeatterilaukku ”NAM”, nuket Mari Kervinen

Hahmot nimettiin: Lumi – kukkakaali, Pentti – peruna, Paavo – mato, Penttilä – päärynä, Marja – viinirypäle, Herra Pizza

Nukketeatterilaukku ”Avaruusolennot”, nuket Anna-Kaisa Luttinen

Hahmot nimettiin: Avaruusolio (CD- levy puvussa), Kuutiomies (nappulat taskussa), Apinaolio (jousi päässä), Pottuolio, Kapteeni 3005 (iso käsi)


Tarina: Olipa kerran Pentti-peruna, joka meni kasvimaalle katsomaan oliko kaikki kunnossa. Kaikki oli ok.
Sitten tuli Kuutiomies Marsista, sanoi: ”Päivää!”Peruna kysyi: ”Mitä sinä täällä teet?” Kuutiomies vastasi: ”Tulin katsomaan!”
Se näki kasvimaan ja meni syömään porkkanoita ja syö kaikki porkkanat. Sitten se sanoi Kapteenille: ”Taisin syödä liikaa porkkanoita.” Kapteeni sanoi: ”Elä mee syömään enää.”
Sitten tulee paikalle Herra Pizza ja sanoo kaikille: ”Päivää!” Muut vastaavat: ”Päivää!” Paikalle saapuu myös Lumi-kukkakaali. He leikkivät kotista kaikki yhdessä. Pizza ihmetteli minne porkkanat ovat hävinneet. Kuutiomies ei kertonut, koska pelkäsi, että toiset suuttuvat. Kaikki lähtevät kotiin. Lopulta Kuutiomies tunnustaa syöneensä kaikki porkkanat ja pyytää anteeksi. Toiset sanovat, että ei haittaa. Avaruusoliot lähtivät madonreiästä Marsiin.

Tarinan kertoivat Ryhmiksen lapset tuokion vetäjä Minnamaria Koistisen avustuksella.