Sadut nukketeatterilaukusta Jäppilä

Sadut Nukketeatterilaukusta 

Satutuokiot 7.9.2016 Jäppilän kirjastossa klo 9.00 – 9.45 ja klo 10.00 – 10.45           


Nukketeatterilaukku ”Perhe”, nuket artenomi Anna-Kaisa Luttinen
Satutuokio klo 9.00 – 9.45

Hahmot nimettiin: Jermo, isä – on unohtanut kuka on, Aku Ankka – kokki, Miina-muori eli mummi, Maria – lapsi, Matikka – lapsi, pitää matematiikasta, Jeesus – taksikuski? lentokonekuski? – ei kuulu perheeseen

Tarina: Perhe nukkuu. Kaikki kertovat sitten nimensä, kun kaikki heräävät. Sitten he menevät retkelle ja lapset menevät leikkimään, Matikka ja Jeesus. He leikkivät hippaa. He menevät syömään. Aku Ankka on laittanut ruokaa. Sitten he tulevat takaisin kotiin retkeltä. On yö ja ne menevät nukkumaan. Aamulla niitä odottaa yllätys! Mikä se on? Se on Pääsiäisjuhla. Siellä syödään suklaata ja saavat ampua ilotulitteita. Rosvot tulevat pilaamaan juhlat ja perhe menee piiloon luolaan ja he sytyttävät sinne nuotion. Rosvot eivät löydä perhettä. Rosvot suuttuvat ja lähtevät pois ja sanovat, että ”Saatte vielä maksaa!”. Rosvot häipyvät. Rosvot jättivät juhliin (pihalle) koiranmuotoisen ilmapallon, jonka sisällä on pippuria ja pippuri levisi. Kaikki aivastelivat. Ja he menevät eläinpuistoon, kun he ovat lopettaneet yskimisen. Kun he eivät enää halunneet asua kotona, he muuttivat eläintarhaan.
Tarinan kertoivat Jäppilän esikoulusta Taika, Aleksi, Ruth, Jonna, Aaro ja Jerry tuokion vetäjä Minnamaria Koistisen avustuksella.

Satutuokio klo 10.00 – 10.45 (sama nukketeatterilaukku)

Hahmot nimettiin: Tauno-vaari, Mummo Summanmutikka, Pekka – jäätelömies, Leena-äiti, JonkkaLiisa-tyttö

Tarina: Mummo Summanmutikka kerää vadelmia. Hän lähtee vessaan. Tauno-vaari tulee ja hätääntyy, kun mummoa ei näy. Liisa-tyttö tulee ja kyselee, missä on mummo. Tauno-vaari: ”Mummo on vessassa.” Menevät etsimään. Mummo tulee. Ihmettelee, missä muut ovat, jatkaa marjojen poimimista. Mummo näkee Pekan, joka jakaa jäätelöä. ”Mitä teet?” kysyy mummo. Pekka: ”Jaan jäätelöä.” Liisa tulee ja sanoo: ”Minä haluan jäätelöä!” Pekka: ”Ottakaa vain!” Liisa menee poimimaan mustikoita. Mummo tulee ja sanoo: ”Saanko auttaa?” ”Joo”, sanoo Liisa. Poimivat marjoja. Äiti Leena tulee ja sanoo: ”Joudutte arestiin, koska ette kertoneet, että keräätte mustikoita.” Menevät kirjojen taakse arestiin. Alkavat katsella kirjoja. Liisa ja mummo lähtevät myymään mustikoita torille. Äiti Leena tulee asiakkaaksi. Sanoo: ”Saisinko mustikoita, kolme litraa?” Liisa ja mummo: ”Joo. Maksavat 30e.” Menevät kaikki viiden tähden ravintolaan.
Tarinan kertoivat Ryhmäperhepäiväkoti Lammenkukan ja Jäppilän 1-2 luokan lapset yhdessä tuokion vetäjä Minnamaria Koistisen avustuksella.