Kankunharjun saunova tonttu

Verso on vieraillut helmikuun aikana muutamalla Varkauden päiväkodilla monia taiteenlajeja yhdistävän taideviikon merkeissä. Kevään 2013 aikana monitaideviikkojen myötä vieraillaan kaikilla Varkauden päiväkodeilla.

Viikko aloitetaan aina sadutuksella, ja lasten omaa satua käytetään pohjana koko viikon toiminnoissa: maalauksessa, äänimaiseman luomisessa, tanssitunneilla ja viikon loppuhuipennuksena värivarjoteatterissa.

Tässä Kankunharjun päiväkodin esikoululaisten satu maanantailta 18.2.:

Olipa kerran tonttu, joka kurkki puitten takaa, kiipes puuhun tähtäämään.  Joka kävi saunassa. Höyry meni taloon sisälle. Tonttu tuli pois saunasta. Tonttu meni kävelylle. Se käveli ja näki yhden talon siellä, oli yksi eksynyt koira. Hän otti sen mukaan. Sitten se juoksi vähän aikaa ja meni istumaan penkille. Käärme tuli ja puraisi tonttua. Tonttu juoksi karkuun ja sitten löysi saunan. Sit se meni saunan sisälle, höyrysaunan sisälle ja meni uimaan. Uimasta hän meni Hop Loppiin. 

Tonttu tapasi karhun ja sai sen kaveriksi. Se meni takaisin kotiin kattomaan televisiota. Television se pani kiinni. Lähti ulos kävelylle. Kiipesi puuhun, sitten maapähkinävoihirviö näki hänet ja melkein söi puun. Tonttu lähti kävelylle. Hakkasi vähän puita, että saa saunan lämpiämään. Sit hän näki kavereita, ketkä oli menny uimaan avantoon. Avannosta hän meni kavereittensa luo. Sitten he menivät yhdessä saunaan. Saunasta kaverin luokse. Se meni kaverin kanssa uimahalliin uimaan ja sitten ravintolaan syömään nakkia ranskalaisilla. Se lähti kattoo kotiin tv:tä. Hän meni saunaan kylpemään. Sitten kun se tuli saunasta, joulupukki suuttui ja kysyi missä sinä olet ollut. ”Olin pienellä huviretkellä”. Tonttu meni avantoon. Ja sitten vielä saunaan. Tonttu meni kattomaan tv:tä ja katsoi pitkään ja sitten meni nukkumaan.

Se heräsi aamulla aamupalalle. Sitten hän meni ulos kävelylle. Kun tuli ulkoa, pesi hampaat sitten meni takaisin katsomaan tv:tä ja röyhtäisi. Sammutti tv:n ja lähti pihalle leikkimään leikkipuistoon. Hän palasi kotiin syömään leipää. Sitten meni leikkimään pienempien kanssa. Sitten se pieraisi ja vielä röyhtäisi perään. Sitten meni saunaan ja meni kirjoittamaan kavereille, että hänellä on synttärit ja järjesti ne hienosti, ja söi koko kakun.

Sitten kakun jälkeen vieraat oli hämmästyksissään. Sitten he lähtivät ulos leikkimään. Sitten he lähtivät lenkille. Sitten ne menivät luolaan ja siellä oli yksi ansa. Sinne se tonttu putosi ja röyhtäisi. Sitten kun ne oli ansassa, siellä oli vielä isompi ansa jonne ne kaikki tontut putosi. Tontut pääsivät pois. 

Sitten tontut putosivat ansaan, ja tontut kävelivät seinää pitkin ja pääsivät pois ansasta. Sitten tuli iso tonttu ja sitten tuli iso mörkötonttu, joka oli niin laiska ettei jaksanut juostakaan.