Lastenkulttuurikeskus Verson satutuokioiden kevätkausi alkaa helmikuussa kahdeksalla paikkakunnalla

Lastenkulttuurikeskus Verson satutuokioiden kevätkausi alkaa helmikuun aikana kahdeksalla paikkakunnalla – Heinävedellä, Hirvensalmella, Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla, Pieksämäellä, Rantasalmella ja Savonlinnassa. Tuokiot jatkuvat huhti-toukokuulle kerran tai kahdesti kuukaudessa kirjastosta riippuen. Verson jäsenkunnista Varkaudessa satutuokiot aloitettiin jo tammikuussa.

Satutuokiot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tuokiot on suunnattu 3-6-vuotiaille lapsille aikuisseuralaisineen, mutta myös pienemmät ja isommat satujen ystävät ovat tervetulleita. Isompia ryhmiä suositellaan ilmoittamaan satutuokiolle tulosta kirjastoille etukäteen.
Satutuokiot pidetään pääsääntöisesti arkiaamupäivisin, mutta Poleenin kirjastossa Pieksämäellä on jo useammalla kaudella ollut tarjolla myös pari lauantaita ja nyt lauantaiaamupäiviä, sekä arki-iltoja kokeillaan Savonlinnan pääkirjasto Joelissa. Viikonloppu- ja ilta-ajoilla tahdomme antaa mahdollisuuden myös työssäkäyville vanhemmille osallistua satutuokioille lastensa kanssa.

Lastenkulttuurikeskus Verso haluaa satutuokiotoiminnallaan pitää yllä lastenkirjallisuuden merkitystä ilon ja elämysten lähteenä. Verson lastenkulttuurityössä lukeminen, tarinointi, loruttelu ja sanataide sen eri muodoissa on nostettu erityiseen asemaan.

Lastenkulttuurin tärkeä näkökulma on lapsen oman taiteellisen toimijuuden tukeminen, joten lapsille annetaan tilaisuuksia omien sanallisten tuotosten esiintuomiseen mm. sadutuksen, kielellä leikittelyn tai yhteisöllisen tarinankerronnan avulla. Samaa tavoitetta tukevat myös Verson tuottamat nukketeatterimatkalaukut, joita kiertää tällä hetkellä useimpien Verson jäsenkuntien kirjastojen kautta lapsiryhmien lainattavana materiaalina.


Verson satutuokiot ovat monitaiteisia ja satutuokiotoiminta on kehitetty lasten ja aikuisten yhteiseksi kokemukseksi tarinoiden ja taiteen parissa. Satutuokioilla alle kouluikäiset lapset pääsevät heittäytymään satujen maailmaan ja tutustumaan tarinoihin taidekasvattajan johdolla. Satuilun lisäksi osallistujat saavat vaihtelevasti kokeilla kädentaitoja ja kuvataidetta, liikkua, runoilla, musisoida ja tarinoida. Toisinaan satutuokiot sisältävät teatterillisia elementtejä.

Kevään 2018 aikana satutuokiota ohjaa kaikkiaan 12 savolaista eri taiteenalojen ja taidekasvatuksen ammattilaista; yhteisöpedagogi Helinä Juurinen, nukenrakentaja-taidekasvattaja Helena Kaipio, ohjaustoiminnan artenomit Mari Kervinen ja Tiina Nissinen, musiikkipedagogi Elsi Kinnunen, taidekasvattaja Minnamaria Koistinen, sanataideohjaaja Tiina Kontro-Heiskanen, kuvataiteilija-taidekasvattaja Mari Liimatainen, teatteri-ilmaisunohjaaja Iiris Salmela, sekä Sanataideyhdistys RIIMIN sanataideohjaajat Kaarina Lavonen, Marketta Kukkonen ja Henna-Reetta Keskitalo. 
Tervetuloa mukaan satujen maailmaan!

 Satutuokioiden kirjastokohtaiset aikataulut ja tarkemmat tiedot löydät täältä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s