Huikea vuosi takana, vielä upeampi edessä?

Lastenkulttuurivuosi 2016 on käynnistynyt Versossa menneen vuoden paketoinnin, uuden vuoden toimintojen tuotantotyön, hankesuunnitelmien sekä strategian viimeistelyn myötä. Lapsia olemme päässeet kohtaamaan jo tammikuussa käynnistyneen värikkään satutuokiotoiminnan tiimoilta. 

Verso järjestää säännöllisesti satutuokioita keväällä 2016 kahdeksalla paikkakunnalla. Verson satutuokioihin on aina vapaa pääsy ja ne ovat pääsääntöisesti 3-6 -vuotiaille suunnattuja, monialaisesti erilaista toimintaa sisältäviä taidekasvatustuokioita. Satujen lomassa tarinoidaan yhdessä, lauletaan, loruillaan, soitetaan, piirretään tai leikitään, seikkaillaan kirjastossa ja sukelletaan mielikuvitusmaailmoihin tarinallisen taidekasvatuksen ja sanataiteen keinoin. Paikkakuntakohtaiset satutuokioaikataulut ja sisällöt löydät TÄÄLTÄ

Kevään 2016 toiminnan painopisteinä ovat satutuokiotoiminnan lisäksi mm. Tunteiden Tuuli– tunnetaitokasvatus draaman keinoin, monitaiteiset Satusalkkuseikkailut ja Tartu taiteeseen -toiminta. Uusien, mielenkiintoisten projektien suunnittelu on tuotantotiimillä täydessä vauhdissa samalla kun menneitä paketoidaan. Toimintojen pääpainopiste on viime vuoden tapaan syksyssä, jota rakennetaan pala kerrallaan kevään mittaan. Verson muista toimintamuodoista päivitetään jatkuvasti tietoa http://www.versoverkko.fi -sivuston alasivuille.

Tärkeänä osana Verson toimintaa työstetään myös Keski-Savon Kulttuuriketju-kulttuurikasvatussuunnitelmaa, joka linjaa viiden kunnan (Varkaus, Pieksämäki, Joroinen, Leppävirta ja Heinävesi) uuden opetussuunnitelman mukaista kulttuurikasvatusta elokuusta 2016 lähtien. Myös muilla Verso-paikkakunnilla päivitetään tai käynnistetään kulttuurikasvatussuunnitelmatyötä opettajien ja kulttuuritoimijoiden tueksi. Huhtikuun 28. päivänä Verso järjestää kulttuurikasvatussuunnitelmatyötä sparraavan workshop-päivän Juvalla. Tilaisuus on osa valtakunnallista Kulttuurivoltti-hankkeen kiertuetta.

Tulevan kesän isot produktiot, Pieksämäen Nukkekodin kesä ja Vekara-Varkauden Seikkailujen saarikin alkavat hahmottaa muotoaan. Niistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä kesää, mutta Joonas Auringon merirosvokoulu-teemaisia kevätretkiä voi varata Nukkekodille jo nyt.

Vuoden 2015 toiminnoissa Verson taidekasvattajat, taiteilijat, esiintyjät ja muut kulttuuritoimijat kohtasivat lapsia, vanhempia, isovanhempia, opettajia, varhaiskasvattajia tai muita lapsenmielisiä yli 25 800 kertaa. Olemme saaneet toiminnoista valtavasti hyvää palautetta, toiveita toiminnan jatkumiseksi ja kehittämisideoitakin. 

Verson toiminnan perustavoitteenahan on tasavertaisesti saavutettavan, laadukkaan taide- ja kulttuurikasvatuksen edistäminen, ja tilastojen sekä palautteiden valossa siinä on onnistuttu ihan mukavasti. Työsarkaa silti riittää, jotta jokaisen lapsen ja nuoren kulttuuriset oikeudet saadaan alueellamme toteutumaan valtakunnallisten kulttuuripoliittisten tavoitteiden mukaisesti. Siksi Verson toimintoja on jäsennetty entisestään ja vuosien 2014 – 2015 aktiivisen kehittämistyön tuloksena Versolle on myös luotu strategia, joka selkeyttää toimintoja ja helpottaa resurssien kohdennusta. Strategisen suunnittelun myötä pystymme nyt tuottamaan lastenkulttuuuri- ja asiantuntijapalveluita entistä laadukkaammin, kohdennetummin ja syvemmin. Runsaan versoilun verhoama vankka runko luo vahvaa uskoa siihen, että pystymme jatkossa yhä parempaan, yhdessä laajan ja asiantuntevan verkostomme kanssa. Visiomme vuoteen 2020 onkin, että aivan jokainen lapsi ja nuori toiminta-alueellamme on laadukkaan, saavutettavan lastenkulttuurin parissa. Luovuus Versoo!

Satumaista vuotta 2016 ja iloisia kohtaamisia toivoen

lastenkulttuurikoordinaattori

Terhi Siippainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s