Roskajuttuja Repokankaan päiväkodissa!

Moikka!

Työssäoppiminen lastenkulttuurikeskus Versolla on alkanut omalta osaltani mielestäni erittäin hyvin, henkilökunta on tosi mukava ja tekemistä riittää!
Näihin kahteen viikkoon mitä olen täällä jo oleskellut, on sisältynyt paljon erilaista puuhaa, mm. vierailut Repokankaan Päiväkodilla eri lapsiryhmissä 30.3, 31.3 ja 1.4!
Maanantaina olin päiväkodilla Annan ja Kaarinin mukana kuvailemassa lapsia, kun he seurasivat Annan ja Kaarinin esitystä roskista ja kierrätyksestä!

Naiset esittelivät lapsille roskiksen asukkaita, joihin kuuluivat mm. Börje Banaani, Pertti Purkki, Haamuli Hulmunen ja Helinä Kilinä. Kaikki hahmot osasivat tottakai myös puhua, ja Anna ja Kaarin näyttivätkin lapsille, miten kukakin hahmo ääntelee!Lapsille kerrottiin myös kuka roskahahmo kuuluu mihinkin jäteastiaan, koska eiväthän he kaikki mahdu samaan roskapönttöön asumaan.. Pertti Purkki löysikin kotinsa pienmetalliastiasta, kun taas Börje Banaani biojäteastiasta!
Roskien lajitteluun kuului myös pieni laulu, josta löytyykin lyhyt pätkä kuvattuna!

Lapset saivat myös mustat roskapussit, joita heidän piti heitellä ilmaan, saada ne leijumaan mahdollisimman kovaäänisesti, ja päinvastoin myös mahdollisimman äänettömästi. Lopuksi lapset vielä testasivat, saisivatko roskapussin putoamaan heidän jaloilleen!

Tiistaina olimmekin päiväkodilla kahdestaan Kaarinin kanssa. Silloin lapset saivat vuorostaan rakentaa itse omia roskahahmoja aikuisten avustuksella! Erilaisia materiaaleja rakentamista varten oli valtavasti ja lapset näyttivätkin erittäin innostuneilta ja keskittyneiltä rakennellessa omia roskahahmojaan!

Minustakin oli ihana olla auttamassa lapsia roskahahmojen rakentamisessa, lapset kun olivat niin ihailtavan suorasanaisia ja aidosti kiinnostuneita askartelusta. Kaikkien roskahahmoista tuli erilaisia, juuri heidän omiaan ja sellaisia kuin he itse halusivat.Erään tytön pyynnöstä minäkin pääsin tekemään oman roskahahmoni… 😉
Päivän päätteeksi hahmot jätettiin kuivumaan päiväkodille, odottamaan seuraavaa päivää. Hienoja niistä kyllä tulikin!

Keskiviikkona, kun menimme Annan kanssa päiväkodille, roskajuttu tulikin päätökseen.Ensimmäisenä päivänä esitellyt ja oikeisiin koteihinsa lajitellut roskahahmot olivat kadonneet! Lapsien tehtävänä oli edellisenä päivänä rakentamiensa roskahahmojen kanssa lähteä seikkailulle, etsimään kadonneet hahmot! 


Ensin kiivettiin korkealle puuhun, ja katseltiin näkyisikö hahmoja sieltä…

Hahmot löytyivätkin lopulta yksi kerrallaan, vaikka etsimisessä oli kyllä työtä!Välillä piti hiipiä aivan hiirenhiljaa, välillä taas kävellä rivakasti ”kiirekiireaskelilla” eteenpäin.Pitihän lapsien myös ’uida järven toiselle puolelle’ löytääkseen joku hahmoista!
Löydettyään Haamuli Hulmusen lapset pääsivät hahmojensa kanssa vielä lennolle tämän kanssa.
Kun taas Mauno Mehupurkki löytyi, lapset muistelivat, kun ensimmäisenä päivänä kerrottiin, kuinka Mauno ääntelee. Sitten lapsien omat hahmotkin saivat jutella Maunon kanssa hetkisen.Tämäkin hetki tuli ikuistettua videolle!


Lopuksi, kun kaikki roskahahmot olivat löytyneet, rauhoituttiin vielä hetkeksi…

Roskaseikkailu oli kokonaisuudessaan aivan ihana, ja lapset olivat suloisia ja ihanan aitoja!


Hauskaa pääsiäistä kaikille!
– Noora Nyrönen, työssäoppija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s