Satumaista vuotta 2015!

Satu ja Aatos-tuokiot Toenperän kirjastoissa


Lastenkulttuurivuosi 2015 polkaistaan Versossa käyntiin satumaisen värikkäästi eri kunnissa käynnistyvän satutuokiotoiminnan siivittämänä.

Lastenkulttuurikeskus Verso järjestää säännöllisesti satutuokioita keväällä 2015 Varkaudessa, Pieksämäellä, Leppävirralla, Heinävedellä, Joroisissa, Juvalla ja Rantasalmella. Lisäksi Savonlinnassa ja Hirvensalmella järjestetään kirjastoilla tuokiota, joiden sisältö poikkeaa perinteisistä satutunneista. Näiden ajankohdat ja sisällöt täydennetään myöhemmin.

Verson satutuokioihin on aina vapaa pääsy ja ne ovat pääsääntöisesti 3-6 -vuotiaille suunnattuja. Satujen lomassa tarinoidaan yhdessä, lauletaan, loruillaan, piirretään tai leikitään, seikkaillaan kirjastossa ja sukelletaan mielikuvitusmaailmoihin tarinallisen taidekasvatuksen ja sanataiteen keinoin.

Roskasakki seikkailee
Varkauden päivähoitoryhmissä

Varkauden ja Pieksämäen pääkirjastoilla satutuokiot toteutetaan tiistaista 13.1. alkaen viikoittain, Pieksämäellä klo 9.30 alkaen ja Varkaudessa klo 10 alkaen. Vuoden 2015 ensimmäinen satutuokio toteutuu Sadun ja Aatoksen seurassa Rantasalmella maanantaina 12.1. klo 9.30. Satu ja Aatos jatkavat matkaansa ke 14.1. Juvalla (klo 10.00) ja to 15.1. Joroisissa (klo 9.30). Kevään aikana Satu ja Aatos-tuokiot toteutetaan Toenperän kirjastoissa kerran kuussa, ja kevään teemana on keho.
Huhtikuussa Toenperän kirjastoissa vierailee Sadun ja Aatoksen sijaan ikiutelias tutkija Romuli, jonka kanssa maistellaan suussa märkiä sanoja ja muodostetaan vähän uusiakin!  Katso paikkakuntakohtaiset satutuokiotiedot täältä: http://www.versoverkko.fi/default.asp?siteid=Suomi&id=verso_satutuokiot

Nukketeatterimatkalaukkuja kiertää
Mikkelin ja Savonlinnan päivähoidossa

Verson muista toimintamuodoista löydät tietoa www.versoverkko.fi-sivujen alasivuilta. Kevään 2015 aikana Verson toiminta painottuu päiväkodeissa, esikouluissa ja kouluissa toteutuviin monitaiteisiin toimintamuotoihin ja tunnetaitokasvatukseen, erityisesti Keski-Savon alueella esiopetuksen taidekasvatustuokioihin.

Mikkelissä ja Savonlinnassa kehitetään toimintamuotoja muun muassa varhaiskasvatuksen käyttöön tuotettujen nukketeatterimatkalaukkujen parissa ja etsitään parhaita kanavia perhepäivähoito- ja kotihoitolasten kulttuuritoimintaan kerhoissa ja kirjastoissa. Varkaudessa Satusalkkuseikkaillaan keväällä kaikissa päivähoitoryhmissä ”Roskajutun” merkeissä ja Mäntyharjulla jatketaan alakouluikäisille suunnattua Askel Kuvataideseikkailuun-kerhoa. Pieksämäellä kehitettyä Tunteiden Tuuli-menetelmää levitetään puolestaan entistä laajemmalle alueelle.

Tunteiden Tuuli-menetelmää levitetään
entistä laajemmalle alueelle.

Vuoden 2015 toimintaa värittää koko Verson toiminta-alueella käynnistyvä laajamittainen kehittämistyö, jonka tavoitteena on saada jokaiseen Verso-kuntaan kulttuurikasvatussuunnitelma. Tällä hetkellä kulttuurikasvatussuunnitelmat ovat käytössä Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Samaan aikaan rakennetaan tehokasta lastenkulttuurin viestintäverkostoa, jonka kautta saadaan ajantasaista tietoa lastenkulttuurin eri toimintamuodoista, tilaisuuksista ja koulutuksista suoraan lasten kanssa työskenteleville.

Lasten oma kioski
houkuttelee leikkiin Nukkekodilla

Kesäkin siintää jo katseissa. Silloin Verso järjestää muun muassa Vekara-Varkaus -festivaalin osana Seikkailujen Saaren, jossa päästetään mielikuvitus valloilleen teollisuuden 200-vuotisjuhlan tiimoilta ”Veikeässä Verstaassa”. Lisäksi Verso toteuttaa Pieksämäellä Sadun ja Seikkailun talo – Nukkekodin kesätoiminnan Joonas Auringon merirosvoseikkailujen värittämänä. Nukkekodille voi muuten varata jo toukokuulta aikoja lapsiryhmien kevätretkille! 

Satumaista vuotta 2015!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s